Press

Här finner du artiklar från olika medier angående byggnationen av kvarteret Mercurius och dess historia. Listan uppdateras kontinuerligt.

2015-12-14, Nya Wermlands Tidningen

Gallerian döps till Valvet

Om fyra månader invigs gallerian Valvet i Karlstad. Det blir ett helt nytt shoppingkvarter med butiker, saluhall, vinbar och restauranger skapas liksom 51 nya hyresrätter. Gallerian har döpt till Valvet. Namnet syftar både på Wermlandsbankens gamla lokaler som ingår i lokalerna, och valvet över den befintliga entrén vid Östra Torggatan.
> Läs hela artikeln

2015-04-09, Nya Wermlands Tidningen

Här byggs stans nya mötesplats

Om ett år invigs den nya Mercuriusgallerian i centrala Karlstad. Nu, sju månader efter byggstarten, börjar byggnaden resa sig.
> Läs hela artikeln

2015-03-12, Nya Wermlands Tidningen

Producenter söks till saluhallen

Planerna för den kommande saluhallen klarnar allt mer. Bland annat söker man efter en innovativ kock till värmländska råvaror. Inne i saluhallen är det nämligen tänkt att det ska finnas en restaurang som ska laga rätter av det som finns till försäljning i saluhallen.
> Läs hela artikeln

2015-02-09, Värmlands Folkblad

Merkuriusgallerian börjar växa fram

Den nya Merkuriusgallerian håller på att ta form. Om ett drygt år kommer den centrala byggarbetsplatsen att vara en del av stadens nya shoppingstråk.
> Läs hela artikeln

2015-01-09, Nya Wermlands Tidningen

Rika fynd av gamla Karlstad vid Mercurius-bygget

Innan den nya Mercurius-gallerian ska börja byggas har Värmlands museum undersökt den centralt belägna tomten vid Drottninggatan. Arkeologerna har bland annat hittat rester av två hus, en intakt brunn, kritpipor och tallrikar.
> Läs hela artikeln

2014-07-04, SVT

Ny saluhall i Karlstad

Saluhallen kommer att ligga i kvarteret Mercurius i centrala Karlstad. Förutom saluhall kommer det även finnas butiker, kontor och hyresrätter i kvarteret, som kommer att ha ingångar från alla fyra väderstreck.
> Läs hela artikeln

2014-07-03, Nya Wermlands Tidningen

Saluhall nytt matmecka i Arkaden

En saluhall i centrala Karlstad har varit en önskan både bland allmänheten och politikerna. I samband med Mercurius-bygget blir den verklighet. Platsen blir Arkadens källare som tidigare var Myrornas lokal. Det blir Konsum Värmland som ska hålla i trådarna.
> Läs hela artikeln

2014-07-03, Sveriges Radio Värmland

Karlstad får nytt köpcenter och saluhall

Efter många års diskussion ser det ut som att Karlstad kommer få en egen saluhall. Idag presenterades nämligen planerna på vad som ska fylla det nya köpcentret som ska byggas längs Drottninggatan i centrala Karlstad.
> Läs hela artikeln

2014-03-07, Karlstads kommun

Detaljplan för kvarteret Mercurius 16 mm

Detaljplan för kv Mercurius 16 mm vann laga kraft den 18 februari 2014.
> Läs hela artikeln

2013-10-09, Nya Wermlands Tidningen

Ny centrumgalleria rycker närmare

Detaljplanen för kvarteret Mercurius ute på samråd. Utbyggnaden av den nya centrum-gallerian ser ut att snart kunna förverkligas. I över 20 år har den stora öppna ytan i bebyggelsen längs Drottninggatan funnits. Detta skulle innebära att ett stort sår i stadsbilden försvinner.
> Läs hela artikeln

Värmlands Museum

Historian om Mercurius

Kvarteret Mercurius ligger mitt i Karlstads centrum. Det omges av Drottninggatan, Tingvallagatan, Östra och Västra Torggatan. I det här området har människor bott och verkat sedan 1600-talet.
> Läs hela artikeln

Copyright © 2020 Kvarteret Mercurius